Belediye kışa hazırlanıyor 98

Active ImageSoma Belediyesi Temizlik işleri kış hazırlığını sürdürüyor. Vatandaşların yanan kül atarak yaktığı çöp konteynırları yenilendi. Belediye Temizlik işlerinden konuyla ilgili yazalı açıklama yapıldı. Açıklamada;
Yaşadığımız ortamdan uzaklaştırmamız gereken her türlü malzemeye atık diyoruz. Katı atık ise akıcı olabilecek kadar sıvı içermeyen insan ve çevre sağlığına zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi gereken ve işe yaramayan maddelere denir.İlçemizde günlük kişi başına oluşan atık miktarı 1.100 Kg civarındadır.
    2007 ve 2008 yılı için İlçemizin ihtiyacı atık çöp konteynırı miktarları tespit edilmiş olup, 100 adet 400 Ltlik 150 adet 800 Ltlik mavi ve yeşil boyalı metal çöp konteynırları halkımızın hizmetine sunulacaktır. Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü mahallelerimizde ihtiyaç bulunan, eskiyip değiştirilmesi gereken konteynır tespit çalışmalarına başlayarak yanma mevsimininde yaklaşması nedeniyle kış hazırlığı çalışmaları devam etmektedir. Atık çöp konteynırlarının Belediyemize maliyeti KDV Hariç 49.450,00 YTL dir.     Dileğimiz ve isteğimiz halkımızın bilerek veya bilmeyerek ödedikleri ücret ve vergilerle alınan çöp konteynırlarımızı koruyalım, insan sağlığı ve çevre temizliği açısından olumsuz etkilere, görüntü kirliliği oluşturmasına neden olmayalım ve olanları uyaralım.

Kurtuluş Gazetesi

Hafit UYAR